Ινδική Κουζίνα

Ινδικές πατάτες φούρνου

Ινδικές πατάτες φούρνου

Ινδικές πατάτες φούρνου: Μια ξεχωριστή συνταγή της ινδικής κουζίνας για ένα θεσπέσιο πιάτο. Καρυκεύστε τις φέτες πατάτας με κουρκουμά, τζίντζερ, σκόρδο και σπόρους μάραθου για ένα τέλειο συνοδευτικό, εμπνευσμένο από την Ινδία, γεμάτο ασιατικές γεύσεις και αρώματα. Ενα πιάτο ιδανικό για οικογενειακό τραπέζια ή για να το μοιραστείτε με φίλους. Απλά υπέροχο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κομμάτι τζίντζερ, στο μέγεθος του αντίχειρα, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο ή λιωμένο σε πάστα
3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες
1 κουταλάκι σπόρους μάραθου
1 καλή πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Την ημέρα πριν σκοπεύετε να τις φάτε, ρίξτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και προσθέστε τον κουρκουμά και μια πρέζα αλάτι. Τις βάζουμε να βράσουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν. Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν όλη τη νύχτα αν μπορείτε.

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα ρηχό ταψί (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και τοποθετήστε το στο φούρνο. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου και το πιπέρι καγιέν. Ρίξτε τις κρυωμένες πατάτες στο μπολ και ανακατέψτε τις απαλά με τα δάχτυλά σας μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε τις πατάτες. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για τις αλείψετε με το καυτό λάδι, στη συνέχεια απλώστε τις σε μια στρώση και ψήστε τις για 30 λεπτά. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να τις γυρίσετε και στη συνέχεια ξαναβάλτε τις στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!