Ινδική καλοκαιρινή σαλάτα: Μια καταπληκτική συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια δροσιστική και πεντανόστιμη σαλάτα. Γεμάτη με αντιοξειδωτικά, αυτή η υπερυγιεινή, πολύχρωμη σαλάτα, εκτός από την γευστική ικανοποίηση, θα σας δώσει και πολλά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 καρότα
1 ματσάκι ραπανάκια
2 κολοκυθάκια
μισό μικρό κόκκινο κρεμμύδι
1 μικρή χούφτα φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
Για το ντρέσινγκ:
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τρίψτε τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια και τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά στο μπολ μαζί με τα φύλλα δυόσμου.
Βήμα 2
Χτυπάμε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά ρίχνουμε σταδιακά το λάδι. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια περιχύστε τα πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά. Τα υπολείμματα μπορούν να διατηρηθούν σε ένα σκεπασμένο δοχείο στο ψυγείο για έως και 24 ώρες.
Καλή όρεξη!