Ινδική πίτα σαμόσα: Καλύψτε τον αρωματικό κιμά αρνιού, τις βραστές γλυκοπατάτες και τα μπιζέλια με τηγανητό φύλλο πίτας για ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά, εμπνευσμένο από την ινδική κουζίνα. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι εξαιρετικό για μια βραδινή συνάντηση με φίλους ή μια οικογενειακή συγκέντρωση. Το κρεμώδες και αρωματικό αυτό γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κάνοντάς το υγιεινό και θρεπτικό. Απολαύστε το με ένα κρύο αναψυκτικό ή ένα ελαφρύ κρασί για μια απολαυστική γευστική εμπειρία.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ αρνίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
1 μεγάλη γλυκοπατάτα (περίπου 300γρ), ξεφλουδισμένη και τριμμένη
100 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
1 χούφτα κόλιανδρο, χοντροκομμένο
χυμός από μισό λεμόνι
3-4 φύλλα πίτας
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι και τον κιμά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη κάρυ, τη γλυκοπατάτα και 300 ml νερό. Μαγειρέψτε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Ρίξτε μέσα τον αρακά, τον κόλιανδρο και τον χυμό λεμονιού και μετά αλατοπιπερώστε.
ΒΗΜΑ 2
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί. Αλείφουμε τα φύλλα ζύμης με το υπόλοιπο λάδι και τα τρίβουμε πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε με σπόρους κύμινου, ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η κορυφή και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!