Ινδική Κουζίνα

Ινδική σαλάτα με κοτόπουλο και ρύζι

Ινδική σαλάτα με κοτόπουλο και ρύζι

Μια κλασική συνταγή της ινδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε σαλάτα με κοτόπουλο και ρύζι. Μια παραδοσιακή σαλάτα, γεμάτη ασιατικές γεύσεις και αρώματα, χορταστική, αλλά συγχρόνως υγιεινή σαλάτα, που γίνεται εύκολα συνδυάζοντας όσπρια, ξηρούς καρπούς, κοτόπουλο tikka και ντρέσινγκ με κάρυ μάνγκο. Μια πολύ απλή, γρήγορη και απολαυστική σαλάτα, που θα σας αρέσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 σακουλάκι (500 γραμμάρια) μακρόκοκκο ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
μικρό ματσάκι κόλιανδρο, τα φύλλα χοντροκομμένα, τα κοτσάνια χωριστά
1 σακουλάκι (100 γραμμάρια) κάσιους καβουρδισμένο, το ½ πολύ χοντροκομμένο
1 αγγούρι, ξεσποριασμένο και κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία (περίπου 110 γραμμάρια) σπόρους ροδιού
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2 συσκευασίες (x 130 γραμμάρια περίπου) μαγειρεμένα κομμάτια tikka κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
γιαούρτι και ινδικά mini πατατάκια poppadum, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Για το ντρέσινγκ:
4 κουταλιές της σούπας τσάτνεϊ μάνγκο
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ, συν 1 κουταλάκι του γλυκού για το ρύζι
χυμός από 1½-2 λεμόνι, ανάλογα με το μέγεθος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά προσθέστε τον κουρκουμά και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ στο νερό μαγειρέματος. Στραγγίζουμε καλά και το απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να κρυώσει.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε τα κοτσάνια του κόλιανδρου και ανακατέψτε τα με όλα τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ, συν τα καρυκεύματα.

Βήμα 3
Ρίξτε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, σπάστε τυχόν μεγάλα κομμάτια και μετά προσθέστε τα κάσιους, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τα φύλλα κόλιανδρου, τους σπόρους ροδιού, τα φασόλια και το κοτόπουλο. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μπορείτε να τα καταναλώσετε τις επόμενες 2 ημέρες (εφόσον είναι εντός της ημερομηνίας χρήσης του κοτόπουλου). Συμπληρώστε με μια κουταλιά γιαούρτι και προσθέστε μια χούφτα πατατάκια poppadum, αν θέλετε. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!