Μια συνταγή της ινδικής κουζίνας, που θα σας οδηγήσει να κάνετε ένα καταπληκτικό γλυκό με καρύδα και σοκολάτα. Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν συνδυασμό ινδικών και βρετανικών συνταγών, με βάση καρύδας, επικάλυψη λευκής σοκολάτας και με άρωμα κάρδαμου. Ενα γλυκό πολύ ιδιαίτερο και λαχταριστό, που θα το λατρέψουν όλοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση καρύδας:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο γκι ή κλαριφιέ, συν επιπλέον για το άλειμμα
100 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
6 λοβοί κάρδαμου
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια αποξηραμένη καρύδα
Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα, χωρίς γλουτένη
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γαλακτος
μερικές σταγόνες ροζ χρώματος τροφίμων
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί 16 εκατοστών με βούτυρο. Ανακατεύουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε στην άκρη. Τρίψτε τους λοβούς του κάρδαμου, στη συνέχεια αφαιρέστε τους σπόρους και πολτοποιήστε τους τους με ένα γουδοχέρι και γουδί.
Βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και την καρύδα, ανακατέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα κρέμας και γάλακτος, μαζί με το αλεσμένο κάρδαμο. Ανακατεύουμε συνεχώς στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα.
Βήμα 3
Για την επικάλυψη, λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε ένα αντιθερμικό μπολ πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με το χρώμα τροφίμου. Ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω από τη στρώση καρύδας και αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να δέσει. Κόβουμε σε τετράγωνα για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!