Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κάρυ κοτόπουλου και ρυζιού

Ινδικό κάρυ κοτόπουλου και ρυζιού

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για το διάσημο ινδικό κάρυ κοτόπουλου και ρυζιού. Αυτό το εύκολο κάρυ κοτόπουλου ψήνεται με ρύζι από πάνω, δημιουργώντας ένα τραγανό κάλυμμα για ένα υπέροχο δείπνο ινδικό δείπνο. Το τσάτνεϊ φρούτων και το γιαούρτι δίνουν την επιπλέον γεύση και κάνουν τη διαφορά! Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκατοστών
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
¼ φλιτζάνι (75 γραμμάρια) ήπια πάστα κάρυ
1 βάζο 250 γραμμάρια τσάτνεϊ φρούτων
1 φλιτζάνι (250 ml) ζωμός κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι (60 ml) απλό ελληνικό γιαούρτι
2 πακέτα x 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι για φούρνο μικροκυμάτων
75 γραμμάρια βούτυρο
½ φλιτζάνι (45 γραμμάρια) αμύγδαλα ψιλοκομμένα
ΣΑΛΑΤΑ
250 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
Έξτρα ελληνικό γιαούρτι και τσάτνεϊ φρούτων, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΚΑΡΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι με βαριά βάση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο σε παρτίδες και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την πάστα κάρυ
Βήμα 3
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Προσθέτουμε το τσάτνεϊ φρούτων και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε απαλά, χωρίς καπάκι, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το γιαούρτι
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C/180°C (με τον ανεμιστήρα)
Βήμα 5
Ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να ζεστάνετε το ρύζι και να το μεταφέρετε σε ένα μπολ, σπάζοντας τους κόκκους
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν χρυσαφί. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια και και να καβουρδιστούν τα αμύγδαλα . Προσθέστε ¾ μείγματος κρεμμυδιού στο ρύζι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε ένα κουτάλι μείγμα ρυζιού πάνω από το κάρυ. Από πάνω σκορπίζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα αμύγδαλα. Ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό

ΣΑΛΑΤΑ
Βήμα 1
Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε τη σαλάτα, βάλτε μαζί τις ντομάτες, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε τα καλά
Βήμα 2
Σερβίρετε βάζοντας πάνω από το κάρυ ρύζι με έξτρα γιαούρτι και τσάτνεϊ φρούτων. Σερβίρουμε με σαλάτα

Συμβουλές:
Το ρύζι μπασμάτι για φούρνο μικροκυμάτων είναι διαθέσιμο στα σούπερ μάρκετ.
Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ό,τι μαγειρεμένο ρύζι έχει περισσέψει που μπορεί να έχετε στο ψυγείο ή μαγειρέψτε 1 φλιτζάνι ωμό ρύζι μπασμάτι, στραγγίστε το και ακολουθήστε τη συνταγή από το βήμα 6.
Καλή όρεξη!