Μια ινδική βίγκαν συνταγή για ένα παραδοσιακό ινδικό κάρυ με σπανάκι και ρεβύθια. Ενα vegan πιάτο με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, χαμηλό σε θερμίδες, γεμάτο υπέροχες γεύσεις και πικάντικα μπαχαρικά. Μαγειρεύεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα και η υπέροχη γεύση του είναι σίγουρο ότι δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας απαλή πάστα κάρυ
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400γρ) ντοματίνια
2 κονσέρβες (x 400 g) ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 συσκευασία (250g) με φύλλα baby σπανάκι
χυμό από 1 λεμόνι
ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε την πάστα κάρυ σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις αρχίσει να αραιώνει, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά να μαλακώσει. Ρίχνετε τις ντομάτες και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε τα ρεβίθια και λίγο καρύκευμα και στη συνέχεια μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα από το σπανάκι και τα αφήνουμε να μαραθούν από την θερμοκρασία του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Καλή όρεξη!