Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για ένα απλό κάρι πατάτας. Ενα νόστιμο πιάτο με υπέροχο συνδυασμό μπαχαρικών (η ασαφετίδα, είναι το αποξηραμένο λατέξ το οποίο εκρέει από την ρίζα αρκετών ειδών φέρουλας, ενός πολυετούς βοτάνου που καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία), χωρίς πολλά λαχανικά, αλλά με την πατάτα να είναι το κυρίαρχο συστατικό. Αυτό το πικάντικο κάρυ ταιριάζει πολύ με απλό μαγειρεμένο ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι σπόρους μουστάρδας
½ κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορο
2 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 πρέζα σκόνη ασαφετίδας
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
4 φλιτζάνια πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια νερό
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ρεβιθιού (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε στο λάδι τους σπόρους κύμινου, τους σπόρους μουστάρδας, τους σπόρους μάραθου και τις κόκκινες πιπεριές τσίλι, μέχρι οι σπόροι να αρχίσουν να σκάνε. Ανακατέψτε τη σκόνη ασαφετίδας στο μείγμα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέστε την ντομάτα και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Πασπαλίστε με το αλεσμένο κύμινο, τον κόλιανδρο και το τριμμένο κόκκινο πιπέρι πάνω από το μείγμα.
Βήμα 2
Απλώστε τις πατάτες στο μείγμα μέχρι να επικαλυφθούν. Ρίξτε το νερό στο τηγάνι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 20 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να πήξει καλά. Αν όχι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι ρεβιθιού για να πήξει. Γαρνίρουμε με τον κόλιαντρο για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!