Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κάρυ ψαριού με ρεβίθια

Ινδικό κάρυ ψαριού με ρεβίθια

Ινδικό κάρυ ψαριού με ρεβίθια: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας, για ένα νόστιμο πιάτο με σκουμπρί, εμπνευσμένο από την Κεράλα, ένα διάσημο τουριστικό προορισμό της νότιας Ινδίας. Ενα χορταστικό πιάτο, γεμάτο ασιατικές γεύσεις, που συνδυάζει αρμονικά το σκουμπρί με τα ρεβύθια και το ρύζι, με πλούσιο συνδυασμό μπαχαρικών και με ιδιότητες που τονώνουν τον εγκέφαλο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι κραμβέλαιο (λάδι κανόλα)
1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και μετά σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι σπόρους μαύρης μουστάρδας
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
¼ κουταλάκι του γλυκού τριγωνέλλα
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
½ κομμάτι τζίντζερ, σε μέγεθος αντίχειρα, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κονσέρβα (210 γραμμάρια) ρεβύθια, στραγγισμένα
½ κύβος ζωμού ψαριού, θρυμματισμένος
2 κουταλιές της σούπας πάστα ταμαρίνδου (προαιρετικά)
350 γραμμάρια φρέσκο σκουμπρί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια (ή χρησιμοποιήστε φιλέτα χωρίς κόκαλα αν προτιμάτε)
Για το σερβίρισμα:
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) μαγειρεμένο καστανό ρύζι
25 γραμμάρια αμύγδαλο, σε νιφάδες
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα ολόκληρα και τα αλεσμένα μπαχαρικά, το τζίντζερ και το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα να βγάλουν τις γεύσεις τους και μετά ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και ένα ποτήρι νερό, τα ρεβίθια και τον κύβο ζωμού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε μέσα τον ταμαρίνδο (προαιρετικά), προσθέστε το σκουμπρί, στη συνέχεια σκεπάστε και μαγειρέψτε για 8 λεπτά ακόμη. Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μπολ και το περιχύνουμε με τα αμύγδαλα και τον κόλιανδρο. Σερβίρουμε με το κάρυ.

Καλή όρεξη!