Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο καρύδας με κάσιους, ρύζι και σαφράν

Ινδικό κοτόπουλο καρύδας με κάσιους, ρύζι και σαφράν

Ενα κάρυ κοτόπουλου για το οποίο όλοι τρελαίνονται! Με αυτή την ινδική συνταγή θα μαγειρέψετε ένα υπέροχο πιάτο με κοτόπουλο καρύδας με κάσιους, ρύζι και σαφράν. Αυτό το κρεμώδες δείπνο με καρύδα από την Ινδία και κοτόπουλο κάρυ είναι ένα εύκολο γεύμα 30 λεπτών για τα βράδια της εβδομάδας. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
750 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3 εκατοστών
375 γραμμάρια σάλτσα κοτόπουλου
150 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα στη μέση
165 ml κονσέρβας γάλα καρύδας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κλωστές σαφράν
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι, ξεπλυμένο
1 ματσάκι κόλιανδρο, χωρίς τα κλωνάρια
1/3 φλιτζάνι κάσιους, χοντροκομμένα
1/4 φλιτζάνι φρυγανισμένη καρύδα σε νιφάδες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τη σάλτσα κοτόπουλου και αφήστε τη να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε το κάρυ για 15 λεπτά, προσθέτοντας τα φασόλια για τα τελευταία 5 λεπτά. Ρίξτε στο κάρυ το γάλα καρύδας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε το με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Αφήστε το για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ρύζι, το σαφράν και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήστε το για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μισό κόλιανδρο και το ανακατεύουμε με το ρύζι.
Βήμα 4
Ρίξτε ένα κουτάλι ανακατεμένο ρύζι με σαφράν σε πιάτα σερβιρίσματος. Συμπληρώστε με κάρυ, κάσιους και φρυγανισμένη καρύδα.

Καλή όρεξη!