Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας για να μαγειρέψετε πικάντικο κοτόπουλο. Μια συνταγή που συνδυάζει καταπληκτικά το φιλέτο κοτόπουλου με τα ασιατικά μπαχαρικά, που δίνουν στο πιάτο μια υπέροχη πικάντική γεύση, ενώ με την κόκκινη χρωστική αποκτά εντυπωσιακή εμφάνιση που θα καταπλήξει! Ενα πιάτο ιδανικό για να το σερβίρετε ως ορεκτικό σε πάρτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κάρυ, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 σταγόνα κόκκινο χρώμα τροφίμων
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μαζί σε ένα μπολ τα κομματάκια του κοτόπουλου, τα φύλλα κάρυ, το γιαούρτι, την πάστα σκόρδου, τη σκόνη τσίλι, τον κόλιανδρο, το garam masala και το τζίντζερ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 2
Προσθέστε μερικές σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων και ανακατέψτε ώστε το κοτόπουλο να πάρει κόκκινο χρώμα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια κοτόπουλου στο καυτό λάδι σε παρτίδες, και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 5 λεπτά. Μεταφέρετέ τα σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!