Με αυτή την ινδική συνταγή, μάθετε πώς να φτιάξετε mango lassi, το τέλειο καλοκαιρινό ποτό, μια γλυκιά και δροσιστική απόλαυση που χρειάζεται μόνο 6 συστατικά! Το mango lassi είναι ένα δημοφιλές παραδοσιακό ποτό με βάση το γιαούρτι, τη ζάχαρη, και πολτό μάνγκο ή φρέσκο μάνγκο. Αν δεν είστε μεγάλος λάτρης του μάνγκο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλα φρούτα όπως μπανάνα, φράουλα, ροδάκινο ή πεπόνι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 μέτριο μάνγκο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
2 κούπες παγάκια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
2 λοβοί κάρδαμου, θρυμματισμένοι, προαιρετικά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάλτε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το μάνγκο, τα παγάκια, τη ζάχαρη, τα φύλλα δυόσμου και τους λοβούς κάρδαμου. Σκεπάστε και χτυπήστε τα για 30-60 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε σε δύο παγωμένα ποτήρια. Σερβίρετε αμέσως.
Στην υγεία σας!