Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα ιδιαίτερο πιάτο με πάνερ. Το πάνερ, επίσης γνωστό ως πονίρ ή ινδικό τυρί cottage, είναι ένα φρέσκο λευκό τυρί, συνηθισμένο στην ινδική κουζίνα, φτιαγμένο από αγελαδινό ή βουβαλίσιο γάλα. Η υφή του είναι σφικτή και λαστιχωτή, η γεύση του γαλακτερή, και είναι πλούσιο σε ασβέστιο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κιλό πάνερ, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος σπόρος μάραθου
2 ντομάτες, πολτοποιημένες
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
αλάτι
½ φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το πάνερ στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, για 7 με 10 λεπτά. Αφαιρέστε το πάνερ σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, κρατώντας το λάδι στο τηγάνι.
Βήμα 2
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το τζίντζερ και το σκόρδο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 5 λεπτά. Πασπαλίστε με το garam masala, τον κουρκουμά και τον μάραθο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις ντομάτες, το κέτσαπ και το αλάτι στο μείγμα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να ξεχωρίσει το λάδι από τη σάλτσα. Ρίχνουμε το νερό στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Ξαναβάλτε το πάνερ στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα, περίπου για 10 λεπτά. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο για να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!