Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδικό χορτοφαγικό pad thai

Ινδικό χορτοφαγικό pad thai

Μια συνταγή για να ετοιμάσετε πολύ εύκολα ένα χορτοφαγικό pad thai, ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ταϊλανδέζικης και της ινδικής κουζίνας, που έχει αμέτρητους φανατικούς οπαδούς και τρώγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Οι κλασικές ασιατικές γεύσεις αφθονούν σε αυτό το αρωματικό και γευστικό πιάτο με φιστίκια, τόφου και ζυμαρικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νουντλς ρυζιού αντί για φετουτσίνι και χυμό λεμονιού αντί για χυμό λάιμ. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (340 γραμμάρια) φετουτσίνι ολικής αλέσεως
1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού ή επιπλέον σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Καυτερή σάλτσα
3 κουταλάκια του γλυκού λάδι κανόλας
1 συσκευασία (340 γραμμάρια) ξηρό τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους 1 εκατοστού
2 μέτρια καρότα, τριμμένα
2 φλιτζάνια φρέσκα μπιζέλια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια φύτρα φασολιών
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1/4 φλιτζάνι φιστίκια ανάλατα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, βάλτε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και την καυτερή σάλτσα και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια τόφου. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 4-6 λεπτά. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και διατηρήστε τα ζεστά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα καρότα και τα μπιζέλια στο υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά, για 3-5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε τα αυγά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.
Βήμα 3
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο μείγμα λαχανικών. Προσθέτουμε το ξύδι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήστε να πάρουν μια βράση. Προσθέστε το τόφου, τη φύτρα φασολιών και τα κρεμμυδάκια. Μαγειρεύουμε για λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο και φιστίκια.

Καλή όρεξη!