Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδική πουτίγκα σοκολάτας Γκίνες

Ιρλανδική πουτίγκα σοκολάτας Γκίνες

Μια παραδοσιακή συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας για να ετοιμάσετε πουτίγκα σοκολάτας Γκίνες. Ενα απολαυστικό γλυκό με πουτίγκα σοκολάτας με μπύρα, γίνεται πολύ εύκολα και με μόλις πέντε υλικά. Συνηθίζεται να σερβίρεται στην Ιρλανδία την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, αλλά το απολαμβάνεται και οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για τα φορμάκια
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), χοντροκομμένη
90 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
90 ml μπύρα Γκίνες
πηχτή κρέμα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βουτυρώνουμε τέσσερα φορμάκια (ραμεκίν) 9 x 5 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε το βούτυρο, τη σοκολάτα και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι σε ένα πυρίμαχο μπολ. Βάλτε τα πάνω από μία μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.

Βήμα 2
Βάζετε τη ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ασπρίσουν, να διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο και αρκετά παχύρρευστα ώστε να αφήνουν ένα ίχνος όταν ανασηκωθούν τα χτυπητήρια. Τα προσθέτουμε απαλά πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και ρίχνουμε σταδιακά την μπύρα Guinness. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα στα φορμάκια και μετά τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C και βάζουμε ένα ταψί στο επάνω ράφι για να ζεσταθεί.

Βήμα 3
Τοποθετούμε τα φορμάκια στο ζεστό ταψί και τα ψήνουμε για 18 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για ένα λεπτό και μετά τα σερβίρετε με μια μικρή επίστρωση κρέμας, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!