Δείτε αυτή την συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα παραδοσιακό πιάτο με colcannon, που είναι μια εκδοχή του champ (πουρές πατάτας με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και γάλα). Σε αυτή την εκδοχή, αντί για κρεμμυδάκια χρησιμοποιείται λάχανο και αντί για γάλα χρησιμοποιείται κρέμα γάλακτος. Ενα συνοδευτικό πιάτο, καθαρά ιρλανδικό, με υπέροχη γεύση και υφή. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες
100 γραμμάρια βούτυρο
140 γραμμάρια φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 μικρό λάχανο, (κατά προτίμηση λάχανο savoy), ψιλοκομμένο
150 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τις πατάτες -με τις φλούδες-σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή αν διαπιστώσουμε, τρυπώντας μια πατάτα, ότι έχουν μαλακώσει.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ένα τέταρτο του βουτύρου σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια τηγανίζουμε το μπέικον και το μισό λάχανο για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.
Βήμα 3
Πολτοποιήστε καλά τις πατάτες. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο βούτυρο και, όταν σχεδόν βράσει, την ρίχνουμε μέσα στις πατάτες. Προσθέστε το μπέικον και το λάχανο στις πατάτες και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!