Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική ιρλανδική συνταγή για χοιρινό κρέας με μηλίτη, ένα πιάτο που σερβίρεται παραδοσιακά στην Ιρλανδία στη γιορτή του Αγίου Πατρικίου. Ενα εύκολο και απολαυστικό ιρλανδικό στιφάδο με μηλίτη, που θα σας αρέσει οπωσδήποτε! Το σουηδικό γογγύλι, που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή, είναι γνωστό και ως κίτρινο γογγύλι και δίνει μια άλλη γεύση και υφή στο πιάτο. Σερβίρετέ το και απολαύστε το με μια μπύρα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 χοιρινές μπριζόλες
4 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1⁄2 μικρό σουηδικό γογγύλι, κομμένο σε κύβους
1⁄2 μεγάλο λάχανο, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
1 φύλλο δάφνης
100 ml ιρλανδικού μηλίτη
100 γραμμάρια ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και τηγανίζουμε το χοιρινό για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε το από το τηγάνι.
Βήμα 2
Ρίξτε το μπέικον, το καρότο, τις πατάτες και το γογγύλι στο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίστε απαλά μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα. Προσθέστε το λάχανο, ξαναβάλτε τις μπριζόλες από πάνω, ρίξτε τη δάφνη και στη συνέχεια περιχύστε με τον μηλίτη και τον ζωμό. Σκεπάστε το τηγάνι και στη συνέχεια αφήστε τα όλα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με ένα κουτάλι κατευθείαν από το πιάτο.
Καλή όρεξη!