Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικό χοιρινό κρέας με μηλίτη

Ιρλανδικό χοιρινό κρέας με μηλίτη

Μια ιρλανδική συνταγή για ένα πιάτο με σιγοβρασμένο χοιρινό κρέας με μηλίτη (οινοπνευματώδες ποτό το οποίο παράγεται από την αλκοολική ζύμωση χυμών μήλων). To swede είναι λαχανικό ρίζας, της οικογένειας του λάχανου, γνωστό και ως σουηδικό γογγύλι. Διαλύεται αρκετά εύκολα αν ψηθεί υπερβολικά, γι’ αυτό τηρείτε πάντα τους χρόνους μαγειρέματος. Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε ένα νόστιμο κλασσικό ιρλανδικό πιάτο, που συνδυάζεται τέλεια με πουρέ πατάτας ή λάχανο και ένα ποτήρι μπύρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

μια κουταλιά βούτυρο
2 χοιρινές μπριζόλες
4 μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κομμάτια
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1⁄2 μικρό swede, κομμένο σε κύβους
1⁄2 μεγάλο λάχανο, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
1 φύλλο δάφνης
100 ml ιρλανδικού μηλίτη
100 γραμμάρια ζωμός κοτόπουλου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια τηγανίζουμε το χοιρινό για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε to από το τηγάνι.

Βήμα 2
Ρίξτε το μπέικον, το καρότο, τις πατάτες και τα βάλτε τα στο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίστε απαλά μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα. Ρίξτε το λάχανο, ξαναβάλτε τις μπριζόλες από πάνω, προσθέστε τη δάφνη και στη συνέχεια περιχύστε τον μηλίτη και τον ζωμό. Σκεπάστε το τηγάνι και στη συνέχεια αφήστε τα όλα να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Βήμα 3
Σερβίρουμε στο τραπέζι με κουτάλι κατευθείαν από το πιάτο.

Καλή όρεξη!