Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά μπέργκερ κοτόπουλου με πολέντα και πέστο

Ιταλικά μπέργκερ κοτόπουλου με πολέντα και πέστο

Μια πολύ ωραία συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μπέργκερ κοτόπουλου με πολέντα και πέστο. Ενα υπέροχο και ελαφρύ πιάτο, γεμάτο μεσογειακές γεύσεις, που συνδυάζει καταπληκτικά το κοτόπουλο με το πέστο και την πολέντα. Η πολέντα είναι ένα καλαμποκάλευρο, με υφή σαν σιμιγδάλι, γίνεται σαν κρεμώδης πουρές ή, μόλις κρυώσει καλά, μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τηγανίσετε ή να την ψήσετε στο φούρνο. Δοκιμάστε και απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (500 γραμμάρια) έτοιμη μαγειρεμένη πολέντα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου
25 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
25 γραμμάρια παρμεζάνα
1 μπάλα μοτσαρέλα (125 γραμμάρια)
4 ιταλικά ψωμάκια τσιαμπάτα ή ψωμάκια για μπιφτέκι, ελαφρώς ψημένα
φύλλα σαλάτας, για σερβίρισμα
λιαστές ντομάτες, για σερβίρισμα
πέστο φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Κόβουμε την πολέντα σε χοντρά κομμάτια και αλείφουμε παντού με λίγο λάδι. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σαν πατατάκια. Κόψτε κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, πατήστε το ελαφρά να ισιώσει χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή βαρύ κουτί και μετά τρίψτε το με λάδι. Απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα σε ένα πιάτο και μετά βουτάμε μέσα το κοτόπουλο για να καλυφθεί.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα άλλο ταψί και μαγειρέψτε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και να ψηθεί. Τοποθετούμε από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα και την αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου στα ψωμάκια με μερικά φύλλα σαλάτας, ντομάτες και μια κουταλιά πέστο. Σερβίρουμε με τα πατατάκια πολέντα.

Καλή όρεξη!