Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά κεφτεδάκια τόνου

Ιταλικά κεφτεδάκια τόνου

Ιταλικά κεφτεδάκια τόνου: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας και δώστε μια υπερυγιεινή πινελιά σε ένα αγαπημένο οικογενειακό γεύμα. Μια πρωτότυπη επιλογή για ένα γεύμα που θέλει λίγα υλικά και μικρή προετοιμασία, ενώ γίνεται πεντανόστιμο και εντυπωσιακό. Μπορείτε να τα σερβίρετε με τα ζυμαρικά που προτιμάτε. Απολαύστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κονσέρβες τόνου 160 γραμμάρια σε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, (κρατήστε λίγο λάδι)
1 μικρή χούφτα κουκουνάρι
φρεσκοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μικρή χούφτα φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
400 γραμμάρια μακαρόνια σπαγγέτι
500 γραμμάρια σάλτσα ζυμαρικών από βάζο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αδειάστε τον τόνο σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίξτε το μείγμα σε 12 κεφτεδάκια μεγέθους καρυδιού. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και στη συνέχεια βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο από το λάδι τόνου σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά, γυρίζοντας κάθε λεπτό περίπου μέχρι να ροδίσουν εντελώς. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας και την ρίχνουμε μαζί με τα ζυμαρικά και τα κεφτεδάκια τόνου. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!