Ιταλικά λουκάνικα με ζυμαρικά: Αυτή η συνταγή της ιταλικής κουζίνας θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ένα πιάτο χορταστικό και γεμάτο γεύση, με λαχανικά, ζυμαρικά και ιταλικό λουκάνικο. Το ιταλικό λουκάνικο, είναι συνήθως ένα χοιρινό λουκάνικο που παρασκευάζεται με σπόρους μάραθου ή γλυκάνισο. Έχει πολλή γεύση και μπορεί να καρυκευτεί με φρέσκα ή ξηρά βότανα. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 ιταλικά λουκάνικα
2,8 λίτρα ζεστός ζωμός κοτόπουλου
400 γραμμάρια ζυμαρικά πένες
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε λεπτές φέτες
140 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα σε μήκος περίπου 5 εκατοστών
1 χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν παντού. Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε με καπάκι για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν. Ρίξτε μέσα τα καρότα και τα κρεμμύδια, μαγειρέψτε για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σέλινο και τα φασολάκια και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι τα ζυμαρικά είναι ψημένα – αν όχι, μαγειρέψτε για λίγα λεπτά περισσότερο. Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ.
Καλή όρεξη!