Μια απλή συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε και να σερβίρετε ιταλικά μπισκότα με παγωτό. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε παραδοσιακά ιταλικά μπισκότα amaretti (γνωστά και ως amaretti morbidi, που φτιάχνονται με αλεύρι αμυγδάλου, ζάχαρη, χτυπημένα ασπράδια αυγών και εκχύλισμα αμυγδάλου) και παγωτό βανίλια ή παγωτό καφέ (που συνήθως αποτελείται από γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη, αρωματισμένο με αλεσμένο καφέ και ανακατεύεται μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες). Μια υπέροχη και πανεύκολη λιχουδιά, που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά πουν θα χρειαστείτε:
μαλακά μπισκότα αμαρέτι
παγωτό βανίλια ή παγωτό καφέ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε ανάμεσα από δύο μαλακά μπισκότα αμαρέτι (σαν σάντουιτς) μικρές μπάλες παγωτό βανίλιας ή παγωτό καφέ και κεράστε τα ως πτι φουρ μετά το δείπνο. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε και να τα καταψύξετε μια ώρα νωρίτερα. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!