Ιταλικές γεμιστές κόκκινες πιπεριές: Αν θέλετε μια ιταλική εκδοχή για γεμιστές πιπεριές, δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Πάρτε πέντε υλικά όλα κι όλα και φτιάξτε αυτό το απλό μεσοβδόμαδο δείπνο με πιπεριές, πέστο και κουσκούς, τυρί μοτσαρέλα και ντομάτες. Ενα πιάτο εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κόκκινες πιπεριές (κατά προτίμηση Φλωρίνης), κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
1 συσκευασία (160γραμμάρια) με ημιαποξηραμένες ντομάτες & μπαλίτσες μοτσαρέλας σε ελαιόλαδο
140 γραμμάρια κουσκούς
2 κουταλιές της σούπας πέστο
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Απλώνουμε τις πιπεριές, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ένα ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από τη συσκευασία με τις ντομάτες & τη μοτσαρέλα και μετά αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το κουσκούς σε ένα μπολ με το πέστο και περιχύνουμε με 125 ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να ρουφήξουν το νερό και να φουσκώσουν. Στραγγίζουμε καλά τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα και τα ανακατεύουμε στο κουσκούς. Μοιράζουμε το μείγμα στις πιπεριές και μετά πασπαλίζουμε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά
Βήμα 3
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η κορυφή και να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!