Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια αγαπημένη και πεντανόστιμη σούπα λουκάνικου στη χύτρα αργού μαγειρέματος (slow cooker). Μαζί με σαλάτα, ψωμάκια και κρασί κάνουν ένα τέλειο γεύμα! Μπορείτε να το φτιάξετε 24 ώρες νωρίτερα χωρίς τα ζυμαρικά και περιμένετε να τα ετοιμάσετε μέχρι να ξαναζεσταθεί η σούπα για το σερβίρισμα. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
700 γραμμάρια γλυκό ιταλικό λουκάνικο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κουτιά (μισό κιλό) ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 ¼ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
5 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 συσκευασία (μισό κιλό) ζυμαρικά με σπανάκι φετουτσίνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στραγγίστε το λίπος από το τηγάνι, κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε το σκόρδο και το κρεμμύδι στo κρατημένο λίπος για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί, το ζωμό, τον βασιλικό και τη ρίγανη. Μεταφέρετέ τα σε μια χύτρα αργού μαγειρέματος και προσθέστε το λουκάνικο, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 έως 6 ώρες.
Βήμα 4
Βάλτε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει. Βράζετε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, περίπου για 7 λεπτά. Στραγγίξτε το νερό και ρίξτε τα ζυμαρικά στην χύτρα αργού μαγειρέματος. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και αλατοπιπερώνουμε πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!