Ιταλική ψητή μελιτζάνα: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα φανταστικό και πλούσιο πιάτο. Αυτός ο ιταλικός δίσκος με ψωμί, ντομάτα ,μοτσαρέλα και βότανα είναι υπέροχα εύκολος και χορταστικός, ιδανικός για ένα δείπνο, όλα σε ένα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μελιτζάνες κομμένες σε μισοφέγγαρα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 συσκευασίες (x 400 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 συσκευασία (70 γραμμάρια) μαύρες ελιές
1 μικρό ματσάκι βασιλικός, με τα φύλλα κομμένα
2 ψωμάκια τσιαμπάτα, κομμένα σε κομματάκια
150 γραμμάρια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομματάκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε ένα ταψί, ρίξτε τη μελιτζάνα με το λάδι και ψήστε για 15 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές και τα κομμένα φύλλα βασιλικού και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 2
Γεμίστε με το ψωμί και πασπαλίστε με τα κομμάτια της μοτσαρέλας. Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά και μετά σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού πριν σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!