Μια αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για καρμπονάρα με ζυμαρικά φετουτσίνι. Ενα εύκολο και γρήγορο πιάτο με σούπερ κρεμώδη υφή και γεμάτο με έξτρα γεύση από την λαχταριστή παρμεζάνα. Αυτή η κρεμώδης καρμπονάρα με φετουτσίνι είναι έτοιμη σε μόλις 15 λεπτά! Δοκιμάστε την και απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
375 γραμμάρια ζυμαρικά φετουτσίνι
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
200 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 αυγά
¾ φλιτζάνι (185 ml) κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι (125 γραμμάρια) παρμεζάνα, τριμμένη
Πιπέρι, για γεύση
¼ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, μέχρι να μαλακώσουν ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο και το μπέικον και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και τα 3/4 του φλιτζανιού (30 γραμμάρια) παρμεζάνας σε μια μεγάλη κανάτα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα των αυγών, τον μισό μαϊντανό και το μισό μείγμα μπέικον στα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν και ζεσταθούν (μην τα παραζεστάνετε).
Βήμα 4
Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τα υπόλοιπα από τον μαϊντανό, το μπέικον και την παρμεζάνα.
Καλή όρεξη!