Ιταλική λαχανίδα: Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα νόστιμο και ζωηρό πράσινο συνοδευτικό. Ενα πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο με λαχανίδα, που έχει αρωματιστεί και ντυθεί με ξύδι, το οποίο του δίνει μια γλυκόξινη γεύση που θα σας κάνει να ζητάτε περισσότερο. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
300 γραμμάρια λαχανίδα, χοντροκομμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, μετά προσθέτουμε το ξύδι και μια πιτσιλιά νερό.
Βήμα 2
Ρίξτε τη λαχανίδα στο τηγάνι, καλύψτε και αφήστε να μαραθεί στον ατμό για 4-5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα αν το τηγάνι στεγνώσει πολύ. Μόλις μαραθεί, αλατοπιπερώνουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!