Ιταλική σούπα λαχανικών: Μια αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε μια υπέροχη σούπα. Ενα πιάτο με πλούσιο συνδυασμό λαχανικών, εξαιρετική γεύση και υφή, που θα σας ζεστάνει απολαυστικά. Μπορείτε πολύ εύκολα να την καταψύξετε για μελλοντική χρήση έως και τρεις μήνες μετά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κρεμμύδια και 2 καρότα, ψιλοκομμένα
4 κλαδάκια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
λίγα κλωνάρια θυμάρι
3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) φασόλια, στραγγισμένα
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
1,2 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 γραμμάρια παρμεζάνα ή ισοδύναμη χορτοφαγική, τριμμένη
140 γραμμάρια μικρά ζυμαρικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
1 μικρό ματσάκι βασιλικός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μαγειρέψτε απαλά το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο στο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε πολύ λίγο νερό αν κολλήσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, τα μυρωδικά και τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τις ντομάτες και τον ζωμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Εάν θέλετε να το το καταψύξετε, ψύξτε και κάντε το τώρα (διατηρείται στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες). Αν όχι, προσθέστε τη μισή παρμεζάνα και τα ζυμαρικά και σιγοβράστε για 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και την υπόλοιπη παρμεζάνα για να σερβίρουμε. Αν είναι παγωμένο, ξεπαγώστε και μετά ξαναζεστάνετε πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα και συνεχίστε όπως παραπάνω.
Καλή όρεξη!