Δοκιμάστε αυτή την ιταλική συνταγή για μια ευκολότερη εκδοχή ενός ιταλικού αγαπημένου πιάτου νιόκι, χρησιμοποιώντας στιγμιαίο πουρέ πατάτας. Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί, να τριπλασιαστεί κλπ. Μπορείτε να κάνετε πολλές παρτίδες και να τις καταψύξετε. Για να καταψύξετε, βάλτε τα σε φύλλα μπισκότων μέχρι να παγώσουν και μετά βάλτε τα σε πλαστικές σακούλες. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα σπαγγέτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αποξηραμένος πουρές πατάτας
1 φλιτζάνι βραστό νερό
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τον πουρέ πατάτας σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ρίξτε μέσα το βραστό νερό και ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε αρκετό αλεύρι και ανακατεύουμε για να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Βγάζουμε τη ζύμη σε μια καλά αλευρωμένη σανίδα. Ζυμώνουμε ελαφρά.
Βήμα 3
Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Πλάθετε κάθε μισό σε ένα μακρύ λεπτό ρολό, στο πάχος ενός κριτσινιού. Με ένα μαχαίρι βουτηγμένο στο αλεύρι κόβουμε σε μπουκιές.
Βήμα 4
Τοποθετήστε μερικά νιόκι σε βραστό νερό. Καθώς τα νιόκι ανεβαίνουν στην κορυφή της κατσαρόλας, τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Επαναλάβετε μέχρι να ψηθούν όλα.
Καλή όρεξη!