Μια πολύ ωραία συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα νόστιμο πιάτο με κοτόπουλο με τυρί κρέμα και σπανάκι. Ενα πρωτότυπο πιάτο, που συνδυάζει τέλεια το κοτόπουλο με τις πατάτες, το σπανάκι και τα ντοματίνια. Το μοσχοκάρυδο και το τυρί κρέμα προσθέτουν επιπλέον αρώματα και κάνουν την υφή του ασυναγώνιστη. Σερβίρετέ το σε ένα στρώμα με πατάτες με μια τραγανή σαλάτα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
85 γραμμάρια τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
200 γραμμάρια κατεψυγμένα φύλλα σπανάκι, ξεπαγωμένα, στυμμένα πολύ καλά και ψιλοκομμένα
1 καλή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
4 κοτσάνια ντοματίνια (5-6 ντομάτες ανά στέλεχος)
550 γραμμάρια μέτριες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
8 μαύρες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο (λάδι κανόλα) ή ελαιόλαδο
σαλάτα, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 220 C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ και περιχύνουμε με βραστό νερό να το σκεπάσει. Αφήστε να μαλακώσει για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το τυρί, το σπανάκι και το μοσχοκάρυδο μαζί με μπόλικο μαύρο πιπέρι. Απλώνουμε πάνω από τα στήθη κοτόπουλου και μετά ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις ρίχνουμε με την πατάτα, το σκόρδο, τις ελιές, το λάδι και το μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε το μείγμα της πατάτας στην λαδόκολλα σε 4 στοίβες σε απόσταση μεταξύ τους και στη συνέχεια ισιώστε. Ψήνουμε για 25 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Βήμα 3
Βγάζετε από το φούρνο, βάζετε 1 στήθος κοτόπουλου σε κάθε σωρό πατάτες και ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο και οι πατάτες να μαλακώσουν και να ψηθούν μέχρι το τέλος και οι ντομάτες να ψηθούν. Σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα.
Καλή όρεξη!