Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό στιφάδο με ρεβύθια

Ιταλικό στιφάδο με ρεβύθια

Ιταλικό στιφάδο με ρεβύθια: Δείτε αυτή την εκπληκτική συνταγή της ιταλικής κουζίνας και ετοιμάστε ένα υπέροχο πιάτο με ρεβύθια και λαχανικά, ιδανικό για να συνοδεύσει γεύματα με κρέας ή ακόμη και να σερβιριστεί μόνο του. Μπορείτε, αν θέλετε, να το ετοιμάσετε εκ των προτέρων. Εχει εξίσου καλή γεύση ζεστό ή κρύο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

550 γραμμάρια πατάτες
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) φύλλα σπανακιού, πλυμένα και κομμένα
4 κουταλιές της σούπας ελαφρύ ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τριμμένο τσίλι
200ml ξηρό λευκό κρασί (2 μικρά ποτήρια)
6 ντομάτες για σάλτσα, καθαρισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
2 κονσέρβες ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά), στραγγισμένα και ξεπλυμένα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
6 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, ρίξτε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι ή κόσκινο, ρίξτε βραστό νερό από το βραστήρα για να ζεματιστεί το σπανάκι και μετά κρατήστε το κάτω από την βρύση με κρύο νερό μέχρι να κρυώσει. Ανακινήστε το καλά και αφήστε το να στραγγίξει. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 1 εκατοστού

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαφρύ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το τσίλι και το κρασί, ρίξτε τις μισές ντομάτες και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τους κύβους της πατάτας και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τη μέντα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες ντομάτες. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει των προτιμήσεών σας. Αν το στιφάδο φαίνεται λίγο στεγνό, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!