Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό κοτόπουλο saltimbocca

Ιταλικό κοτόπουλο saltimbocca

Ιταλικό κοτόπουλο saltimbocca: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας, για ένα πιάτο με κοτόπουλο saltimbocca, που στα ιταλικά σημαίνει «άλμα στο στόμα σας». Είναι σαν να πετάει αμέσως από το πιάτο σου. Αν και παραδοσιακά φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας, αυτή η εκδοχή είναι με κοτόπουλο. Ενα πιάτο που γίνεται γρήγορα, εύκολα και είναι τόσο νόστιμο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 (180 γραμμάρια) κοτολέτες κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
16 μεγάλα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
16 λεπτές φέτες προσούτο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
½ ράβδο βούτυρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Εάν οι κοτολέτες είναι χοντρές, τοποθετήστε τις ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και χτυπήστε τις με την επίπεδη πλευρά ενός σφυριού κρέατος ή τον πάτο ενός μικρού, βαριού τηγανιού, μέχρι το πάχος τους να γίνει περίπου 1-1,5 εκατοστό. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε 2 μεγάλα (ή 5 μικρά) φύλλα φασκόμηλου πάνω από κάθε κοτολέτα και στη συνέχεια τυλίξτε 2 φέτες προσούτο σταυρωτά γύρω από κάθε κοτολέτα, κρατώντας το φασκόμηλο στη θέση του.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 4 κοτολέτες και τηγανίστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου για 2 λεπτά ανά πλευρά. Βάλτε τις σε πιατέλα και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι και τις υπόλοιπες 4 κοτολέτες.

Βήμα 3
Προσθέστε το κρασί στο τηγάνι και σιγοβράστε, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια, για 1 λεπτό. Προσθέστε τον ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, για 4 με 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σάλτσα να γίνει κρέμα. Ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από κάθε κοτολέτα και σερβίρετε.

Σημείωση:
Εάν χρησιμοποιείτε μικρά φύλλα φασκόμηλου, χρησιμοποιήστε περίπου 5 ανά κοτολέτα.

Καλή όρεξη!