Καπνιστός μπακαλιάρος με colcannon: Το Colcannon, που στα ιρλανδικά σημαίνει «λευκό λάχανο», είναι ένα παραδοσιακό ιρλανδικό πιάτο με πουρέ πατάτας ή λάχανο. Με αυτή την αυθεντική συνταγή της ιρλανδικής κουζίνας θα ετοιμάσετε εύκολα ένα νόστιμο πιάτο με καπνιστό μπακαλιάρο που συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό συνοδευτικό. Ενα υπέροχο πιάτο που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 καπνιστά φιλέτα μπακαλιάρου, περίπου 140 γραμμάρια το καθένα
2 ποτήρια γάλα
2 αυγά
1 συσκευασία 450 γραμμάρια έτοιμο colcannon ή άλλος έτοιμος πουρές πατάτας
1 χούφτα σχοινόπρασο, κομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ρηχό σκεύος μικροκυμάτων και ρίξτε το γάλα να τα καλύψει μέχρι την μέση. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων στο High για 4-5 λεπτά, μέχρι να ξεφλουδίζεται εύκολα η σάρκα του μπακαλιάρου. Εν τω μεταξύ, βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει για τα αυγά.
Βήμα 2
Σπάμε τα αυγά στο νερό που σιγοβράζει και μαγειρεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα μαλακοί. Αφαιρέστε το ψάρι. Ζεστάνετε το colcannon στο φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 3
Ρίξτε το μισό σχοινόπρασο στο colcannon και, στη συνέχεια, μοιράστε το σε δύο πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τον μπακαλιάρο και τα αυγά και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σχοινόπρασο. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!