Αμερικάνικη Κουζίνα

Καρότα γλασαρισμένα με ουίσκι

Καρότα γλασαρισμένα με ουίσκι

Μια παραλλαγή της παλιάς κλασικής αμερικάνικης συνταγής για απλά κλασσικά γλασαρισμένα καρότα με βούτυρο και ζάχαρη. Με αυτή την παραλλαγή θα ετοιμάσετε πρωτότυπα καρότα γλασαρισμένα με ουίσκι, με ιδιαίτερη και απολαυστική γεύση. Θα πρωτοτυπήσετε και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1 εκατοστού
3/4 φλιτζάνι ουίσκι,
3/4 φλιτζανιού συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (με καπάκι) σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μισά καρότα και ανακατέψτε τα να ροδίσουν γρήγορα, περίπου για 1 λεπτό. Βγάζουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα καρότα.
Βήμα 2
Ρίξτε το ουίσκι στο τηγάνι, προσέχοντας να μαγειρεύετε σε ανοιχτή φωτιά. Αφήστε το ουίσκι να ανάψει και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, περίπου για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Βήμα 3
Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα φύλλα από 1 κλωνάρι θυμάρι και μετά προσθέστε τα καρότα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε γαρνίροντας με το υπόλοιπο κλωνάρι θυμάρι.

Καλή όρεξη!