Ιταλική Κουζίνα

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας: Ενα υπέροχο παραδοσιακό πιάτο με κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών. Αυτή η συνταγή για κιμά κοτόπουλου σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών είναι έτοιμη σε μόλις 25 λεπτά φτιάχνοντας ένα εύκολο δείπνο το βράδυ. Μπορείτε να φτιάξετε μια διπλή παρτίδα από κεφτεδάκια κοτόπουλου και να τα καταψύξτε για εύκολη προετοιμασία για δείπνο το βράδυ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 πακέτο (500 γραμμάρια) ζυμαρικά φετουτσίνι
500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου
1 ½ φλιτζάνι μαλακή φρέσκια τριμμένη φρυγανιά (βλέπε Σημείωση του Σεφ)
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
250 γραμμάρια ιταλικό τυρί ρικότα
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι (100 γραμμάρια) τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
150 γραμμάρια μανιτάρια σιτάκε, κομμένα στα τέσσερα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκι της σούπας σάλτσα worcestershire
Μαϊντανός πλατύφυλλος ψιλοκομμένος, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και μετά τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλου, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, τη ρικότα, το σκόρδο και ⅔ φλιτζάνι παρμεζάνα. Πλάθουμε σε 16 κεφτεδάκια.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – δυνατή φωτιά. Σε 2 παρτίδες, τηγανίστε τα κεφτεδάκια, γυρίζοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη παρμεζάνα και τη σάλτσα worcestershire και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Βήμα 5
Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Σημείωση του Σεφ:

  1. Για να καταψύξετε τα κεφτεδάκια, μαγειρέψτε μέχρι το τέλος του βήματος 2. Τοποθετήστε τα σε επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες αποθήκευσης τροφίμων. Τοποθετήστε ετικέτα, ημερομηνία και ψύξτε τα για έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Μειώστε το χρόνο μαγειρέματος στο βήμα 3 έως 3 λεπτά
  2. Η φρέσκια τριμμένη φρυγανιά βοηθάει στο να διατηρούνται τα κεφτεδάκια υγρά και να μην διαλύονται κατά το μαγείρεμα. Απλώς τρίψτε 3 φέτες ψωμιού μιας ημέρας για τη φρυγανιά.

Καλή όρεξη!