Μια απλή συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε εύκολα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά σε χύτρα αργού μαγειρέματος. Αυτοί οι εύκολοι μοσχαρίσιοι κεφτέδες με σάλτσα είναι μια τελείως διαφορετική εκδοχή σε σχέση με τους παραδοσιακούς χοιρινούς κεφτέδες. Μαγειρεύονται πολύ αργά σε μια κρεμώδη σάλτσα και δίνουν ένα πλούσιο και υπέροχο γεύμα με καρυκεύματα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι (200 γραμμάρια) ωμό ρύζι
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
2 συσκευασίες (x 500 γραμμάρια) έτοιμη σάλτσα
½ φλιτζάνι (125 ml) νερό
Απλό ελληνικό γιαούρτι, ψιλοκομμένος μαϊντανός, ψωμί ή πίτα και σαλάτα με ντομάτα και κρεμμύδι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τυλίξτε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μείγμα σε μπαλάκια για να γίνουν περίπου 18 κεφτεδάκια. Αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2
Ρίξτε ένα από τα πακέτα σάλτσας κάρυ στη βάση μιας χύτρας αργού μαγειρέματος. Τοποθετούμε τα μισά κεφτεδάκια σε μονή στρώση πάνω από τη σάλτσα
Βήμα 3
Προσθέστε το μισό από το δεύτερο πακέτο σάλτσας κάρυ και νερό για να καλύψετε τα κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα κεφτεδάκια σε μία στρώση από πάνω για να γίνουν 2 στρώσεις. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα κάρυ. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε ΧΑΜΗΛΟ για 6 ώρες ή ΥΨΗΛΟ για 3 ώρες
Βήμα 4
Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε με γιαούρτι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με ψητές φέτες ψωμιού ή πίτας και σαλάτα ντομάτα και κρεμμύδι
Σημειώσεις του Σεφ:
Αν η σάλτσα πήξει πολύ στο αργό μαγείρεμα, προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να αραιώσει.
Μπορείτε, αν προτιμάτε, να χρησιμοποιήστε αρνίσιο ή χοιρινό κιμά.
Μοιράστε το δροσερό κάρυ σε 2 γεύματα. Τοποθετήστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Βάλτε ετικέτα και καταψύξτε για έως και 2 μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και ξαναζεστάνετέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας.
Καλή όρεξη!