Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικη σαλάτα με τραγανή γλυκόξινη χοιρινή κοιλιά

Κινέζικη σαλάτα με τραγανή γλυκόξινη χοιρινή κοιλιά

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα παραδοσιακό πιάτο με τραγανή γλυκόξινη χοιρινή κοιλιά. Αυτή η γρήγορη γλυκόξινη χοιρινή σαλάτα με ανανά δεν είναι απλά λίγο πιο υγιεινή, αλλά και πολύ εύκολη χάρη στην προμαγειρεμένη χοιρινή κοιλιά. Ενα νόστιμο και απολύτως ασιατικό πιάτο που θα σας καταπλήξει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 πακέτο (190 γραμμάρια) κινόα
800 γραμμάρια μαγειρεμένη χοιρινή κοιλιά
200 γραμμάρια πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα
½ μικρός φρέσκος ανανάς, καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
1 λιβανέζικο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε κορδέλες
1 καρότο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι κλωναράκια δυόσμου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μαγειρέψτε τo κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου για να προετοιμάσετε τη χοιρινή κοιλιά. Κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκατοστών
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το χοιρινό, γυρίζοντας, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό
Βήμα 4
Ρίξτε την πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθεί και να κολλήσει. Μεταφέρετε σε ταψί για να διατηρηθεί ζεστό
Βήμα 5
Προσθέστε τον ανανά στο ίδιο τηγάνι και τηγανίστε γρήγορα μέχρι να ψηθεί ελαφρά
Βήμα 6
Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι το κινόα σε τέσσερα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτετε την γλυκόξινη χοιρινή κοιλιά και σερβίρετε με φέτες αγγουριού, καρότου και ανανά. Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο

Συμβουλές:
Μπορείτε να βρείτε χοιρινή κοιλιά σε σούπερ μάρκετ και μάλιστα ήδη μαγειρεμένη και έτοιμη για χρήση
Για να μαγειρέψετε τη δική σας χοιρινή κοιλιά, τοποθετήστε μια χοιρινή κοιλιά 1 κιλού σε χαμηλό φούρνο (120°C με αέρα) για 2 ½ ώρες. Αυτό θα δημιουργήσει μια τρυφερή αλλά κομμένη πλάκα χοιρινής κοιλιάς. Αφήστε να κρυώσει πριν την κόψετε σε κύβους.

Καλή όρεξη!