Το Mapo Tofu είναι ένα αρωματικό και πικάντικο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε με λευκό ή βασμένο ρύζι για ένα γευστικό γεύμα εμπνευσμένο από την κινέζικη κουζίνα. Απολαύστε την πλούσια γεύση του τοφού, της πικάντικης σάλτσας και των αρωματικών μπαχαρικών που συνθέτουν αυτό το δημοφιλές κινέζικο πιάτο. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την πικάντικη ένταση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο κυανόπεπερο και κάλαμο. Απολαύστε αυτήν την υπέροχη κινέζικη γεύση στο σπίτι σας!
Υλικά συνταγής
400 γρ. σκληρό τοφού, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κυανοπέπερο, κατά προτίμηση Sichuan
2 κουταλιές της σούπας Sichuan
200 γρ. χοιρινό κιμά
1 κούπα κοτόσουπα ή νερό
2 κουταλιές της σούπας σόγιας σάλτσας
2 κουταλιές της σούπας φασολάκια σόγιας, κατά προτίμηση Sichuan
2 κουταλιές του γλυκού μαγιά, διαλυμένες σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
Λεπτοκομμένα κρεμμυδάκια για στρώσιμο
Λευκό σουσάμι για ντεκόρ
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το φυτικό λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κυανοπέπερο και το Sichuan και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρωματίσουν.
Προσθέστε το χοιρινό κιμά στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί και να μεταβάλλει το χρώμα του.
Προσθέστε τον τοφού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Προσθέστε την κοτόσουπα ή το νερό, τη σόγια σάλτσα και τα φασολάκια σόγιας. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να δημιουργηθεί μια πυκνή σάλτσα.
Προσθέστε τη διαλυμένη μαγιά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το Mapo Tofu σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με τα λεπτοκομμένα πράσινα κρεμμύδια και το λευκό σουσάμι.
Καλή όρεξη!