Αμερικάνικη Κουζίνα

Κοτόπουλο cacciatore σε χύτρα αργού μαγειρέματος

Κοτόπουλο cacciatore σε χύτρα αργού μαγειρέματος

Κάντε ένα εύκολο δείπνο με αυτή την αμερικάνικη συνταγή για κοτόπουλο cacciatore σε χύτρα αργού μαγειρέματος. Η συμπυκνωμένη σούπα ντομάτας και τα μπούτια κοτόπουλου ενισχύουν τη γεύση ενώ η χρήση χύτρας αργού μαγειρέματος εξασφαλίζει τέλεια τρυφερό κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα μανιτάρια εμπλουτίζουν υπέροχα την υφή του και οι ελιές βάζουν την τελική εξαίσια πινελιά στο πιάτο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα (με τα κόκαλα)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλες λωρίδες 3 εκατοστών
200 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε 3 φέτες
390 γραμμάρια συμπυκνωμένη σούπα ντομάτας
400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι (75 γραμμάρια) ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Πράσινα φασόλια και ψωμί κρούστα για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε χύτρα αργού μαγειρέματος. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μανιτάρια
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα την συμπυκνωμένη σούπα ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 3 ώρες (ΥΨΗΛΟ) ή 6 ώρες (ΧΑΜΗΛΟ). Ρίξτε τις ελιές στα τελευταία 30 λεπτά μαγειρέματος
Βήμα 3
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με πράσινα φασόλια και ψωμί κρούστας

Καλή όρεξη!