Εύκολο, υγρό, γευστικό και αρωματικό — το λευκό κρασί, οι αγκινάρες και τα μανιτάρια κάνουν αυτό το πιάτο με κοτόπουλο το καλύτερο πιάτο! Σερβίρεται με βουτυρωμένα νουντλς και φρέσκα χόρτα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουτί μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας τεμαχισμένες στα τέσσερα, στραγγισμένες, (κρατήστε τα υγρά ξεχωριστά σε μπολάκι)
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ροδίστε το κοτόπουλο σε λάδι και βούτυρο για 5 έως 7 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τις καρδιές αγκινάρας στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ρίξτε το κρατημένο υγρό αγκινάρας και το κρασί. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε για περίπου 10 με 15 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ και οι χυμοί να τρέξουν.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε με κάπαρη και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!