Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή της ελληνικής κουζίνας, εμπνευσμένη από τις ασιατικές κουζίνες, για ένα καταπληκτικό κοτόπουλο με λεμονόχορτο, λάιμ και τσίλι. Ενα νόστιμο γεύμα που συνδυάζει τέλεια τις γεύσεις του κοτόπουλου με την οξύτητα του λεμονόχορτου και του λάιμ και την ιδιαίτερη γεύση που δίνει το γάλα καρύδας και η σάλτσα ψαριού!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 μίσχοι λεμονόχορτο, μόνο το λευκό μέρος,ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
1 μικρό κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο
2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
750 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών
2 φρέσκα κρεμμυδάκια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας με μειωμένα λιπαρά
2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 ματσάκι κινέζικο λαχανάκι baby μποκ τσόϊ, χοντροκομμένο
Φύλλα κόλιανδρου, νουντλς ρυζιού, φέτες λάιμ και επιπλέον τσίλι σε φέτες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το λεμονόχορτο, το χυμό λάιμ, τον κουρκουμά, το σκόρδο και το τσίλι σε ένα μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια πάστα
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε την πάστα λεμονόχορτου και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να ψηθεί σχεδόν. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμυδάκια εσαλότ, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και τη σάλτσα ψαριού. Σιγοβράζουμε απαλά (δεν αφήνουμε να βράσει) για 3 λεπτά
Βήμα 3
Ρίξτε το κινέζικο λαχανάκι μποκ τσόϊ μέχρι να μαραθεί. Πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρετε με νουντλς ρυζιού ή ρύζι τζασμίν, φέτες λάιμ και επιπλέον τσίλι
Συμβουλές του Σεφ:
Το εξωτικό μείγμα λάιμ, λεμονόχορτο και τσίλι ζωντανεύει όταν συνδυάζεται με γκουάβα. Οταν το τσίλι συναντά το γκουάβα δημιουργείται μια υπέροχη αρμονία μεταξύ του γλυκού και του πικάντικου.
Καλή όρεξη!