Κοτόπουλο με σάλτσα katsu: Μια αυθεντική συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό πιάτο κοτόπουλου. Ενα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε γρήγορα με έτοιμα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου, και κάνοντας πολύ εύκολα μια ήπια ιαπωνική σάλτσα katsu. Συνδυάστε το με λάχανο τουρσί, ρύζι και πράσινη σαλάτα- είναι υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία με 4 παναρισμένα κομμάτια από φιλέτο κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε κύβους
500 ml σάλτσα κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ήπια σκόνη κάρυ
1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Για το σερβίρισμα:
τουρσί κόκκινο λάχανο
μαγειρεμένο ρύζι
1 συσκευασία (100 γραμμάρια) φύλλα σαλάτας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε τη σάλτσα katsu, ζεστάνετε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τα καρότα για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν. Μεταφέρετέ τα σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε τη σάλτσα κοτόπουλου, τη σκόνη κάρυ, το φυστικοβούτυρο και τη σάλτσα σόγιας και στη συνέχεια χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα πολύ λείο μείγμα. Ρίξτε ξανά το μείγμα της σάλτσας στο τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, το μοιράζουμε σε 4 πιάτα και μετά περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα katsu. Προσθέστε μια κουταλιά κόκκινο λάχανο τουρσί σε κάθε μερίδα και σερβίρετε με μαγειρεμένο ρύζι και φύλλα σαλάτας.
Καλή όρεξη!