Μια κινέζικη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι με σουσάμι. Το τεριγάκι είναι μια μαγειρική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται βασικά στην Ιαπωνική κουζίνα, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, μίριν και ζάχαρη. Εδώ είναι μια κινέζικη παραλλαγή της συνταγής, που απαιτεί κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών, μαζί με μέλι, σάλτσα τεριγιάκι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι τηγανίτας και τη σκόνη πέντε μπαχαρικών με τζίντζερ. Απλά υπέροχο!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
5 φιλέτα κοτόπουλου (180 γραμμάρια), κομμένα σε κομμάτια
5 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας τεριγιάκι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, βάλτε το αλεύρι, 1/4 φλιτζάνι σουσάμι, το μαύρο πιπέρι, την σκόνη πέντε μπαχαρικών και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Τοποθετήστε μερικά κομμάτια κοτόπουλου κάθε φορά στη σακούλα και ανακινήστε τα καλά για να καλυφθούν. Βγάλτε τα σε μια πιατέλα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ροδίστε και από τις δύο πλευρές, περίπου για 5 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη. Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού και τις φέτες πιπεριάς στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας τεριγιάκι, 1/4 φλιτζάνι σουσάμι και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ξαναβάλτε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!