Μια γνήσια ινδική συνταγή για κουνουπίδι με τυρί πάνερ και αρακά. Το τυρί πάνερ, είναι φρέσκο αγελαδινό τυρί- πολύ συνηθισμένο στην ινδική κουζίνα, ενώ η ραΐτα είναι δροσιστικό συνοδευτικό με γιαούρτι, μυρωδικά και μπαχαρικά. Ετοιμάστε με αυτή την συνταγή σε λιγότερο από μία ώρα ένα υπέροχο πιάτο με τηγανητό τυρί και λαχανικά. Θα μείνετε ενθουσιασμένοι!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 συσκευασία (225 γραμμάρια), ινδικό τυρί πάνερ, κομμένο σε κύβους
1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
2 κρεμμύδια, χοντρά κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πικάντικη πάστα μπαχαρικών tikka masala
500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πασάτα
200 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια
1 μικρό πακέτο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
ρύζι μπασμάτι ή ψωμιά naan, για το σερβίρισμα
raita ή το αγαπημένο σας τσάτνεϊ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το τυρί πάνερ και τηγανίζουμε απαλά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι και το κουνουπίδι στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια και λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το σκόρδο και την πάστα μπαχαρικών, στη συνέχεια ρίξτε την σάλτσα ντομάτας πασάτα και 250 ml νερό και αλατοπιπερώστε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, στη συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Βήμα 2
Προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά και το τραγανό πάνερ στο τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι ή ψωμί naan, raita ή το αγαπημένο σας τσάτνεϊ.
Καλή όρεξη!