Κρεμώδες vegan ογκραντέν: Το απόλυτο συνοδευτικό της vegan κουζίνας για το κυριακάτικο δείπνο σας. Ενα ζουμερό και λαχταριστό πιάτο, τόσο εύκολο στην προετοιμασία του και τόσο νόστιμο! Ιδανικό για να σερβιριστεί σε γεύματα με πολλά άτομα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
270 ml vegan κρέμα
350 ml φυτικό γάλα (όπως γάλα σόγιας ή βρώμης)
λίγα κλωναράκια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 αλευρωμένες πατάτες (περίπου 1 κιλό), καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160 C. Σε μια κατσαρόλα βάλτε την vegan κρέμα, ρίξτε το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αχνίσουν, αλλά όχι να βράσουν.
Βήμα 2
Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνουμε καλά κάθε στρώση. Περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα γάλακτος, φροντίζοντας όλες οι στρώσεις από τις πατάτες να είναι βυθισμένες στο υγρό. Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (αν τρυπήσουμε στη μέση με ένα μαχαίρι) και η κορυφή να έχει ροδίσει ελαφρώς. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!