Δείτε αυτή την συνταγή της αγγλικής κουζίνας και μαγειρέψτε ένα υπέροχο βρετανικό πιάτο με λουκάνικα με κρεμώδεις φακές. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής για λουκάνικα με πατάτες, με την διαφορά ότι εδώ, αντί για πατάτες, χρησιμοποιούνται φακές με κρεμ φρες. Ενα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα τόσο για την εύκολη προετοιμασία του, όσο και για την υπέροχη γεύση του!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
8 χοιρινά λουκάνικα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 κοτσάνι σέλινο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή μια πρέζα αν είναι αποξηραμένο
200 ml ζεστός ζωμός λαχανικών (ένας κύβος είναι αρκετός)
1 κονσέρβα (410 γραμμάρια) πράσινες φακές
4 κουταλιές της σούπας κρεμ φρες ή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το γκριλ. Ψήστε τα λουκάνικα για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, κόψτε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο σε μικρά κομμάτια. (Για πιο γρήγορα, χρησιμοποιείστε ένα μπλέντερ). Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μέτριο τηγάνι. Τηγανίζουμε το μπέικον για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το θυμάρι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.
Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Στραγγίζουμε τις φακές και στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά. Ζεσταίνουμε για μερικά λεπτά, στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρεμ φρες ή την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε με τα ψητά λουκάνικα.
Καλή όρεξη!