Με αυτή την συνταγή της αγγλικής κουζίνας μπορείτε να μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα μια υπέροχη λουκανόπιτα στον φούρνο. Ενα αγαπημένο οικογενειακό πιάτο που συνδυάζει τέλεια λουκάνικα με αρωματικά βότανα και παραδοσιακή πουτίγκα Γιορκσάιρ και που συνήθως σερβίρεται με κρεμμύδι και λαχανικά. Τα λουκάνικα cumberland είναι ένα μείγμα από κιμά χοιρινού κρέατος και καρυκεύματα γεμισμένα σε ένα μακρύ περίβλημα λουκάνικου. Απολαύστε την!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
140 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
300 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
8 λουκάνικα cumberland
8 φύλλα φασκόμηλου
4 κλωναράκια δενδρολίβανου
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 240 C. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και πιπέρι, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το λάδι σε ένα μεταλλικό ταψί 30 x 23 cm περίπου και βάθους 7,5 cm. Αλείψτε το λάδι σε όλες τις πλευρές και στο κάτω μέρος και μετά τοποθετήστε το στο φούρνο. Όταν το ταψί ζεσταθεί και αρχίζει να καπνίζει, τοποθετήστε τα λουκάνικα μέσα, απλώστε τα ομοιόμορφα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το κουρκούτι και ρίξτε το στο πολύ ζεστό ταψί– προσέξτε γιατί μπορεί να πιτσιλίσει. Γρήγορα πασπαλίζουμε από πάνω με τα φύλλα φασκόμηλου και το δεντρολίβανο και μετά το βάζουμε στη μέση του φούρνου. Μην ανοίξετε την πόρτα για 25 λεπτά, στη συνέχεια ελέγξτε – εάν χρειάζεται, μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά. Μαγειρέψτε μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει και το κουρκούτι να ψηθεί τελείως. Σερβίρουμε κατευθείαν από το πιάτο.
Καλή όρεξη!