Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για ένα υπέροχο παραδοσιακό mapo tofu. Το mapo tofu είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στα εστιατόρια της επαρχίας Σετσουάν, όπου το πικάντικο φαγητό είναι κυρίαρχο στην τοπική κουζίνα. Ενα πολύ πικάντικο και νόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε, αν είστε φίλος των καυτερών!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
½ κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
350 γραμμάρια χοιρινό κιμά
½ αυγό
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα φασολιών τσίλι
¼ φλιτζάνι σάλτσα μαύρων φασολιών σε λάδι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι τσίλι
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) τόφου, κομμένο σε μπουκίτσες
7 κουταλιές της σούπας νερό
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, για 5 με 7 λεπτά. Βάζουμε τον χοιρινό κιμά και το αυγό μαζί σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, για 3 με 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε τη σάλτσα φασολιών τσίλι, τη σάλτσα μαύρων φασολιών και το λάδι τσίλι στο μείγμα χοιρινού κρέατος. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσει το χοιρινό, για 3 με 5 λεπτά. Προσθέστε το τόφου. Σιγοβράζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις, περίπου για 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και από πάνω ρίχνουμε φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Αφού ψηθεί το μείγμα χοιρινού, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο νερό και σάλτσα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή όρεξη!