Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Μαραγκούγια (μους με φρούτα του πάθους)

Μαραγκούγια (μους με φρούτα του πάθους)

Μια αυθεντική συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για ένα εξωτικό και πρωτότυπο επιδόρπιο. Το μαραγκούγια (φρούτο του πάθους), γνωστό και ως πασιφλόρα, είναι ένα φυτό της νότιας Αμερικής, ένα είδος μούρου με γλυκό, σπορώδη καρπό. Το coulis είναι μια γλυκιά σάλτσα επιδόρπιου που παρασκευάζεται με ωμά φρούτα και ζάχαρη. Ενα καταπληκτικό γλυκό, με βάση μπισκότου και ζελατίνη, που βοηθάει στον τεμαχισμό, είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φρούτα του πάθους, με την σάρκα βγαλμένη
250 ml χυμός φρούτων του πάθους
4 φύλλα ζελατίνα
2 κουτιά (x 400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
500ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη χαλαρά
Για τη βάση μπισκότου:
250 γραμμάρια μπισκότο digestive
100 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
Για τη γλυκιά σάλτσα φρούτων (coulis):
2 μάνγκο
χυμός από 1 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 φρούτα του πάθους, με την σάρκα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Για τη βάση, θρυμματίστε τα μπισκότα σε μια σακούλα με έναν πλάστη ή βάλτε τα σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε μια φόρμα για κέικ 20 x 30 εκατοστών με αντικολλητική λαδόκολλα. Ρίξτε το μείγμα των μπισκότων και πιέστε σταθερά προς τα κάτω.

Βήμα 2
Ανακατέψτε τη σάρκα των φρούτων του πάθους με το χυμό. Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει. Ρίχνουμε τη σάρκα των φρούτων και το χυμό σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να ζεσταθούν. Στύβουμε το νερό από τη ζελατίνη, προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, στη συνέχεια τα αφαιρούμε και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη σαντιγί και τα ανακατεύουμε απαλά. Αδειάστε τα στο ταψί και αφήστε να κρυώσουν μέχρι να σφίξουν, περίπου για 2 ώρες.

Βήμα 4
Για την coulis (γλυκιά σάλτσα), πολτοποιήστε 1 μάνγκο με το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ψιλοκόψτε το άλλο μάνγκο.

Βήμα 5
Για να σερβίρετε κόβετε το κρυωμένο μείγμα στο ταψί σε τετράγωνα. Συμπληρώστε το καθένα με τη σάλτσα, λίγο ψιλοκομμένο μάνγκο και φρούτα του πάθους.

Καλή όρεξη: