Μαύρα φασόλια με ρύζι: Μια απλή συνταγή της βραζιλιάνικης κουζίνας για να κάνετε εύκολα και γρήγορα πολύ ωραίο πιάτο. Χρησιμοποιώντας δύο μόνο υλικά και σε λιγότερο από 15 λεπτά θα έχετε ετοιμάσει ένα υπέροχο συνοδευτικό, που μπορείτε να το σερβίρετε με όλα τα είδη, κυρίως – δοκιμάστε το με ψητό κρέας ή χορτοφαγικές σαλάτες. Απλό και απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
2 κονσέρβες (x 400 γραμμάρια) μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε το ρύζι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι. Σκεπάζουμε με άφθονο νερό και το βράζουμε μέχρι να γίνει αλ ντέντε, περίπου για 8 λεπτά. Στραγγίζουμε και το ξαναβάζουμε την κατσαρόλα. Προσθέστε τα φασόλια και ανακατέψτε. Βάλτε το καπάκι και ζεστάνετε για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!